ستون سمت چپ اطلاعاتی از هاست و سرور را در اختیار شما قرار می دهد. Notice : در صورتی که اطلاعیه و یا اخطاری جهت نمایش وجود داشته باشد. Find : جستجوی سریع ابزار مورد نیاز. Frequently Accessed Areas : قسمت هایی که اکثرا به آن ها مراجعه می کنید. Main Domain : آدرس اصلی دامین. Home Directory : فولدر اصلی دامین. Last Login From : آیپی آخرین فرد وارد شده در Cpanel. Dish Space Usage : مقدار فضای مصرف شده از هاست. Monthly Bandwidth Transfer : مقدار پهنای باند مصرف شده در ماه. (تا به الان) Email Account : تعداد ایمیل های ساخته شده. Subdomains : تعداد زیر دامین های ساخته شده. Parked Domains : تعداد دامین های پارک شده بر روی دامین اصلی. Addon Domains : تعداد دامین ها افزونه. FTP Account : تعداد اکانت های FTP ساخته شده. All SQL Database : تعداد کل دیتابیس های ساخته شده. My SQL Disk Space : حجم دیتابیس. Operation System : سیستم عامل. Shared IP Address : آدرس آیپی سرور Kernel Version : ورژن کرنل

 

منوی Preferences :  Getting Started Wizard : ویدئو آموزشی کار با برنامه. Video Tutorials : ویدئو های آموزشی تصویری. Change Password : تغییر رمز عبور. Update Contact Info : به روز رسانی اطلاعات تماس. Change Style : تغییر استایل ظاهری. Change Language : تغییر زبان. Shortcuts : ساخت کلید های میانبر به وسیله بوک مارک مرورگر.


منوی Mail : Email Account :  Web Mail :  می توانید با یکی از 3 نرم افزار موجود در این قسمت ایمیل های خود را چک کنید. Box Trapper : زمانی که نمی خواهید ایمیل های خاصی را دریافت کنید که آن ها اسپم نیستند ، از این قسمت استفاده کنید. Spam Assassin : ایمیل هایی که اسپم هستند توسط این ابزار شناسایی و از بین می روند. Forwarders : می توانید ایمیل هایی که برای شما ارسال می شود را به صورت اتوماتیک و همزمان به چند آدرس ایمیل دیگر ارسال کنید. Auto Responders : یک ایمیل حاوی متن دلخواه برای زمانی که در دسترس نیستید به ایمیل های که برای شما فرستاده می شود ، ارسال می کند. Default Address : زمانی که ایمیلی به آدرس اشتباه اما برای دامین شما فرستاده می شود به یمیل پیشفرضی که قبلا تعیین می کنید ارسال می گردد. Account Level Filtering : گذاشتن فیلتر خاصی برای طبقه بندی کردن ایمیل ها. User Level Filtering : گذاشتن فیلتر خاصی برای کاربر. Email Trace : این سیستم به شما کمک می کند تا از مشکلاتی که ارسال کنندگان با ایمیل شما دارند مطلع شوید. Import Addresses/Forwarders : وارد کردن آدرس ایمیل ها و فرستندگان. Email Authentication : جلوگیری از اسپم هایی که از دامین شما فرستاده می شود. MX Entry : تغییر نام دامنه آدرس ایمیل ها.


منوی Files : Backups : گرفتن و بازگرداندن نسخه پشتیبان از قسمت های مختلف. Backup Wizard : انجام عملیات پشتبانی گیری و بازگردانی به صورت کامل. File Manager : مدیریت فایل های درون هاست. Disk Space Usage : مشاهده مقدار فضای مصرف شده از هاست. Web Disk : ایجاد یک حساب کاربری با دسترسی تعریف شده برای قسمت های مختلف هاست. FTP Accounts : ساخت و حذف اکانت FTP. FTP Session Control : تغییرات دسترسی جهت جلوگیری از دسترسی هر کاربری به فایل های درون هاست.


منوی Logs :  Latest Visitors : مشاهده آیپی و اطلاعات 1000 نفر آخری که وارد Cpanel شده اند. Bandwidth : مشاهده مصرف پهنای باند. Webalizer : تولید انواع نمودار در مورد بازدیدکنندگان از سایت. Webalizer FTP : تولید انواع نمودار در مورد بازدیدکنندگان از FTP هاست. Raw Access Logs : مشاهده افرادی که بدون بازدید از نمودار ها سایت شما را مشاهده کردن. Analog Stats : خلاصه افردای که از سایت شما بازدید کردند. Error Log : مشاهده پیغام های خطای احتمالی در این سیستم. Choose Log Programs : می توانید متوجه شوید چه آمارگیری از سایت در حال مشاهده سایت است. Awstats : آمار بازدیدکنندگان سایت شما.


منوی Security : Password Protect Directories : مي توانيد براي پوشه هاي مورد نظر خود رمز عبور تعريف كنيد تا به اين وسيله كاربراني كه شما به آنها اجازه مي دهيد از آن پوشه استفاده کنند. IP Deny Manager : می توانید از IP آدرس و نام دامین خود محافظت کنید. به طور مثال کسانی که بیش از حد از پهنای باند شما استفاده می کنند ، دسترسی شان را محدود می کنید. SSL/TLS Manager : امكان اضافه كردن و يا حذف كردن كليدهاي SSl ، برای مثال در خواست عضويت و يا گواهينامه ها و … كه جنبه امنيتي در آنها وجود دارد مي دهد. SSH/Shell Access : از این امکان جهت انتقال فایل ها از طریق اینترنت به صورت امن و رمزگذاری شده استفاده می کنند. Hot Link Access : برای شما اين امكان را فراهم مي سازد تا سايت هاي ديگر نتوانند به فايلهاي وب سايت شما مستقيما لينك بدهند. Leech Protect : برای شما اين امكان را فراهم مي سازد تا از فرستاده شدن پسورد كاربران در حضور ديگران به منطقه محصور شده اي از سايت شما جلوگيري مي كند. GunPG Keys : برنامه ای برای به رمز در آوردن فایل هاست تا فقط شخص مورد نظر شما قادر به خواندن نامه هایتان باشد.


منوی Domains :  Subdomains : ساخت و مدیریت زیر دامنه و امکان دسترسی به سایر پوشه های سایت به وسیله نام دامنه و بدون ثبت کردن دامنه جدید. Addon Domains : می توانید به وسیله 1 اکانت میزبانی وب ، چند دامین را به آن متصل کرده. در واقع چند سایت با یک اکانت میزبانی داشته باشید. Parked Domains : فرض کنید دامنه ای به نام address.com دارید و دامنه address1.com را بر روی آن Park می کنید. وقتی address1.com را وارد می کنید address.com باز می شود. Redirects : می توانید یک صفحه ای بسازید و آدرس آن را به یک صفحه دیگر انتقال دهید. Advanced DNS Zone Editor : قرار دادن یک آیپی خاص برای یک زیر دامنه.


منوی Database :  MySQL Database : استاندارد بين المللي براي داد و ستد اطلاعات از  بانك هاي اطلاعاتي مي باشد.  MySQL Database Wizard : ذخیره مقدار زیادی از اطلاعات و دسترسی آسان به آن. PHP My Admin : نرم افزاری رایگان برای مدیریت My SQL که توسط زبان PHP نوشته شده است. Remote MySQL : تعیین دسترسی وب سرور های خارجی جهت دسترسی به پایگاه داده آن.


منوی Software/Services : CGI Center : امکان استفاده از اسکریپت های آماده مانند شمارنده ، لیست دوستان ، تبلیغات و … را می دهد. Site Software : نصب بسیاری از توابع مفید برای وب سایت خود با نصب افزونه. PHP Pear Packages : مجموعه ای از توابع که به شما اجازه انجام تغییرات در PHP را می دهد. PHP Configuration : تنظیمات سرور را نمایش می دهد. این تنظیمات فقط توسط مدیر سرور قایل ویرایش است.


منوی Advanced :  Apache Handlers : کنترل و مدیریت نرم افزار وب سرور آپاچی. Image Manager : مشاهده عکس های درون سرور با قابلیت کاهش حجم و تغییر پسوند آن ها. Index Manager : مدیریت و نحوه نمایش پوشه ها بر روی وب سایت. Error Pages : می توانید صفحات HTML که ارور هایی را به شما نشان می دهد مثل “Fine Not Found” را به صورت دلخواه ویرایش کنید. Cron Jobs : با استفاده از این قابلیت می توانید زمانبندی کنید که اسکریپت خاصی در زمان مشخص اجرا شود. Network Tools : امکان دریافت اطلاعات مختلف در مورد دامنه خود. Front Page Extensions : انتشار وب سایت به طور مستفیم و به وسیله Front Page. Submit a Support Request : درخواست پشتیبانی در مورد Cpanel و ارسال سوالات مربوط به کنترل پنل Cpanel. Virus Scanner : اسکن وب سایت شما از ویروس ها.


چگونه پسورد Cpanel خود را عوض کنیم ؟ برای تغییر پسورد Cpanel کافیست از قسمت Preferences آیکن Change Password را انتخاب کنید.

در صفحه جدید بدین صورت عمل می کنید. Old Password : پسورد قبلی خود را وارد کنید. New Password : پسورد جدید خود را وارد کنید. New Password Again : پسورد جدید خود را دوباره وارد کنید. Strength : میزان قوی بودن پسورد شما را اعلام می کند. Password Generator : با کلیک بر روی این گزینه سیستم یک کلمه عبود به صورت رندوم برای شما انتخاب می کند. سپس بر روی Change Your Password Now کلیک کنید.

چگونه زبان Cpanel را تغییر دهیم ؟ برای تغییر زبان Cpanel از قسمت Preferences آیکن Change Language را انتخاب کنید.

در صفحه باز شده می توانید زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید. پس از انتخاب زبان مورد نظر بر روی Change کلیک کنید. توجه داشته باشید زبان فارسی به صورت پیشفرض در Cpanel وجود ندارد و ادمین سرور شما باید زبان فارسی را در این قسمت اضافه کند.

چگونه اکانت ایمیل در Cpanel بسازیم ؟ برای ساخت اکانت ایمیل در Cpanel از قسمت Mail آیکن Email Accounts را انتخاب کنید.

در صفحه باز شده بدین صورت عمل کنید. Email : آدرس ایمیل شما @ آدرس دامنه شما. برای مثال : info@peachlearn.com Password : رمز عبور ایمیل شما. Password Again : رمز عبور ایمیل خود را دوباره وارد کنید. Strength : میزان قوی بودن پسورد شما را اعلام می کند. Password Generator : با کلیک بر روی این گزینه سیستم یک کلمه عبود به صورت رندوم برای شما انتخاب می کند. Mailbox Quota : مقدار فضای صندوق ایمیلتان رو می توانید محدود کنید و یا برای نامحدود Unlimited را انتخاب کنید. سپس بر روی Create Account کلیک کنید.

چگونه در Cpanel ایمیل ارسال و دریافت کنیم ؟ برای چک کردن ایمیل خود در Cpanel کافیست از قسمت Mail آیکن Webmail را انتخاب کنید.

پس از وارد شدن در قسمت Webmail می توانید یکی از 3 نرم افزار زیر را جهت خواندن و ارسال ایمیل استفاده کنید.

برای مثال ما از نرم افزار Roundcube انتخاب می کنیم. همانطور که مشاهده می کنید ، ایمیل ها نمایش داده می شود.

چگونه در هاست Cpanel وارد File Manager شویم ؟ برای آپلود و دانلود فایل ها و یا ساخت یا ویرایش فولدر در هاست Cpanel کافیست از قسمت Files آیکن File Manager را انتخاب کنید.

سپس در پنجره باز شده Web Root Public_HTML را انتخاب کرده و بر روی Go کلیک کنید.

بدین صورت وارد File Manager می شود. در این صفحه می توانید فایل و فولدر جدید بسازید ، فایل های خود را آپلود و یا دانلود کنید ، نام آن ها را تغییر دهید و یک سری عملیات دیگر…

New File : ایجاد یک فایل جدید. New Folder : ایجاد یک فولدر جدید. Copy : عملیات کپی. Move File : عملیات انتقال فایل و یا فولدر. Upload : عملیات آپلود. Download : عملیات دانلود. Delete : عملیات پاک کردن.

Rename : عملیات تغییر نام. Edit : عملیات ویرایش فایل. Code Editor : عملیات ویرایشگر فایل ها. HTML Editor : عملیات ویرایشگر فایل های HTML. Change Permission : عملیات تغییر دسترسی فایل ها و فولدر ها. View : مشاهده فایل ها.

 

Extract : عملیات اکسترک کردن فایل های زیپ. Comperes : عملیات فشرده سازی فایل ها.

Home : رفتن به صفحه اصلی. Up One Level : رفتن یک مرحله به عقب. Back : برگشت به عقب. Forward : رفتن به جلو. Reload : لود کردن دوباره. Select All : انتخاب همه. Unselect All : انتخاب نکردن همه.

چگونه از سایت خود Back Up نسخه پشتیبان تهیه کنیم ؟ برای دریافت نسخه پشتیبان Back Up از سایت ، از قسمت Files آیکن Backups را انتخاب کنید.

در صفحه باز شده می توانید از قسمت های مختلف سایت خود Back Up بگیرید. برای دریافت نسخه پشتیبان Backup به صورت کامل از سایت خود در قسمت Full Backup بر روی Download Or Generate a Fill Website Backup کلیک کنید. برای دریافت نسخه پشتیبان Backup از تمام فایل ها و فولدر های هاست بر روی Home Directory کلیک کنید. برای دریافت نسخه پشتیبان Backup از دیتابیس MySQL Database بر روی دیتابیس مورد نظر کلیک کنید. برای دریافت نسخه پشتیبان Backup از Email های خود بر روی Email مورد نظر کلیک کنید. برای بازگردانی نسخه پشتیبان Restore بر روی Choose File کلیک کرده و فایل Backup خود را انتخاب کنید ، سپس بر روی Upload کلیک کنید.

همچنین می توانید از قسمت Files و Backup Wizard نیز عملیات پشتیبان گیری و بازگردانی Backup را انجام دهید.

پس از وارد شدن در قسمت Backup Wizard صفحه زیر برای شما نمایش داده می شود. می توانید Backup تهیه کنید و یا Backup خود را ریستور کنید.

برای تهیه نسخه پشتبان بر روی Backup کلیک کنید. همانطور که مشاهده می کنید وارد صفحه جدیدی می شوید که از شما سوال می کند از چه قسمتی می خواهید نسخه پشتیبان تهیه Backup کنید. برای دریافت نسخه پشتیبان از کل سایت به صورت کامل بر روی Full Backup کلیک کنید. برای دریافت نسخه پشتیبان از تمام فایل ها و فولدر های هاست بر روی Home Directory کلیک کنید. برای دریافت نسخه پشتیبان از دیتابیس بر روی MySQL Databases کلیک کنید. برای دریافت نسخه پشتیبان از ایمیل های خود بر روی Email Forwarders & Filters کلیک کنید.

برای بازگردانی نسخه پشتیبان بر روی Restore کلیک کنید.

در صفحه باز شده از شما سوال می پرسد که کدام قسمت را می خواهید بازگردانی Restore کنید. برای بازگردانی نسخه پشتیبان از تمام فایل ها و فولدر های هاست بر روی Home Directory کلیک کنید. برای بازگردانی دریافت نسخه پشتیبان از دیتابیس بر روی MySQL Databases کلیک کنید. برای بازگردانی دریافت نسخه پشتیبان از ایمیل های خود بر روی Email Forwarders & Filters کلیک کنید.

نکته : تفاوت Backups با Backup Wizard در این است که شما در قسمت Backup ، نسخه پشتیبان رو به صورت مستقیم دانلود می کنید اما در قسمت Backup Wizard هم می توانید نسخه پشتیبان را دانلود و هم آن در هاست خود نگهداری کنید. همچنین در زمان بازگردانی نسخه پشتیبان در قسمت Backup ، نسخه پشتیبان را از کامپیوتر خود بازگردانی می کنید ، اما در قسمت Backup Wizard نسخه پشتیبان را می توانید هم از کامپیوتر و هم از هاست خود بازگردانی می کنید.

چگونه در Cpanel اکانت FTP بسازیم ؟ برای ساخت اکانت FTP در Cpanel کافیست از قسمت Files آیکن FTP Accounts را انتخاب کنید.

پس از کلیک بر روی FTP Account صفحه زیر نمایش داده می شود. بدین گونه عمل کنید… Login : نام کاربری اکانت FTP. Password : پسورد اکانت FTP. Password Again : پسورد اکانت FTP را یک بار دیگر وارد کنید. Strength : میزان قوی بودن پسورد شما را اعلام می کند. Password Generator : با کلیک بر روی این گزینه سیستم یک کلمه عبود به صورت رندوم برای شما انتخاب می کند. Directory : مسیر دسترسی کاربر به هاست. Quota : محدودیت حجمی ، در صورتی که بر روی Unlimited کلیک کنید نامحدود می شود. سپس جهت ساخت اکانت FTP بر روی Create FTP Account کلیک کنید.

چگونه Subdomain یا زیر دامنه در Cpanel بسازیم ؟ برای ساخت زیر دامنه یا Subdomain در Cpanel کافیست از قسمت Domain آیکن Subdomain را انتخاب کنید.

در صفحه باز شده جهت ساخت Subdomain یا زیر دامنه بدین صورت عمل کنید. Subdomain : نام زیر دامنه خود را وارد کنید. برای مثال اگر در این قسمت shop بنویسید ، شما یک زیر دامنه بدین صورت دارید : shop.peachlearn.com Document Root : در این قسمت نام فولدری که در آن فایل های مربوط به زیر دامنه shop را میریزید مشخص می کنید. سپس بر روی Create کلیک کنید. 

چگونه یک Addon Domain در Cpanel بسازیم ؟ (چگونه یک دامنه جدید به هاست اضافه کنیم ؟) برای ساخت Addon Domain در Cpanel کافیست از قسمت Domain آیکن Addon Domain را انتخاب کنید.

در صفحه باز شده جهت ساخت Addon Domain بدین صورت عمل کنید. New Domain Name : نام دامنه جدیدی که می خواهید به هاست خود وصل کنید را وارد کنید. Subdomain/FTP Username : نام کاربری FTP دامنه جدید. Document Root : نام فولدری که در آن فایل های مربوط به دامنه جدید را میریزید. Password : پسورد اکانت FTP دامنه جدید. Password Again : پسورد اکانت FTP دامنه جدید را یک بار دیگر وارد کنید. Strength : میزان قوی بودن پسورد شما را اعلام می کند. Password Generator : با کلیک بر روی این گزینه سیستم یک کلمه عبود به صورت رندوم برای شما انتخاب می کند.

 

چگونه Parked Domain در Cpanel بسازیم ؟ (چگونه یک دامنه را بر روی دامنه دیگر پارک کنیم ؟) برای ساخت Parked Domain در Cpanel کافیست از قسمت Domain آیکن Parked Domain را انتخاب کنید.

جهت ساخت یک Parked Domain کافیست در قسمت مورد نظر نام دامنه را وارد کرده تا بر روی دامنه اصلی سایت پارک شود. سپس بر روی Add Domain کلیک کنید.

چگونه یک MySQL Database بسازیم ؟ برای ساخت MySQL Database در Cpanel کافیست از قسمت Databases آیکن MySQL Database را انتخاب کنید.

جهت ساخت یک Database کافیست در قسمت مورد نظر نام Database را وارد کنید و روی Create Database کلیک کنید.

پس از ساخت Database نوبت به ساخت User Database می رسد. بدین صورت عمل کنید. Username : نام کاربری User Database را وارد کنید. Password : پسورد User Database را وارد کنید. Password Again : پسورد User Database یک بار دیگر وارد کنید. Strength : میزان قوی بودن پسورد شما را اعلام می کند. Password Generator : با کلیک بر روی این گزینه سیستم یک کلمه عبود به صورت رندوم برای شما انتخاب می کند. سپس بر روی Create User کلیک کنید.

 

15 پاسخ

  1. سلام مطالب بهتر از این نمیشه فقط یک درخواست دارم اونم اینکه واترمارک سایتتون را کمی کوچک در کنید چو ن در هنگام خواندن آموزش ها ، فهمیدن برخی از عکس ها واقعا سخت است 

  2. سلام
     
    در سایت ساز رایگان روش
    اضافه،حذف و ایجاد صفحات نامحدود در کنترل پنل سایت چگونه است
    لطفا در صورت امکان به صورت ابتدای توضیح دهید
    من در این زمینه اطلاعات کافی ندارم
    با تشکر
  3. سلام دوست عزیز
    من مطالب شما را خواندم یه مشکلی که دارم اینه که من نی تونم توی سی پنل فایل آپلود کنم وقتی روش کلیک می کنم هیچ اتفاقی نمی افتد و وقتی کلیک راست می کنم پیغام پنجره جدید روی مرورگر رو به من می ده شما می توانید به من کمک کنید . 
  4. با سلام من با اکانت cpanelam اپل آیدی میسازم اما یه مشکلی دارم ایمیل verify از آیتونز به من نمیرسه مشکل چیست ممنون میشم

  5. باسلام
    مطالبتون مفید بود. فقط رنگ فونت یه مقدار نامتناسبه.من برای خوندنش مجبور شدم سلکت آل کنم.
    متشکرم
  6. اموزش کامل صوتی باتوضیحات لطفابه ادرس ایمیلم ارسال فرمائید.باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *